Που χρειάζονται τα ιόντα ζεόλιθου που απελευθερώνονται στο σώμα;

Τι χρειάζεται ο οργανισμός για να είναι υγιής
29 Ιανουαρίου 2018
Υπάρχουν Δηλητήρια στον Αέρα της Κύπρου!
8 Φεβρουαρίου 2018
Show all

Που χρειάζονται τα ιόντα ζεόλιθου που απελευθερώνονται στο σώμα;

Κατά την απορρόφηση των θετικά φορτισμένων τοξινών από τον αρνητικά φορτισμένο ζεόλιθο, ελευθερώνονται ιόντα  ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου και σιδήρου. Τα ιόντα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σώμα για να εξουδετερώσει την περίσσεια οξέων. Αν δεν τα προμηθευτεί από τον ζεόλιθο, τότε το σώμα αντλεί από τα αλκαλικά αποθέματα ορυκτών του. Κατά τη διάρκεια χρόνιας οξέωσης, η απώλεια τέτοιων ορυκτών, μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Αφού αυτά τα μέταλλα αποθηκεύονται σε όλους τους ιστούς του σώματος, η απώλειά τους μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε από τα όργανα του σώματός.

Αν το pH του σώματος είναι εξισορροπημένο, τότε τα ιόντα αυτά χρησιμεύουν στο να προσελκύουν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από τον μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε, τα καυσαέρια, το τσιγάρο, τις τοξίνες που τρώμε, το στρες και άγχος,  την έντονη γυμναστική και τον ζαχαρώδης διαβήτης.

Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν οξύτητα στο σώμα και δημιουργούνται όταν ένα μόριο χάσει ένα από τα ηλεκτρόνια  που περιφέρονται γύρω του . Για να αποκτήσει την ηλεκτρική του ισορροπία  το μόριο παίρνει ένα ηλεκτρόνιο από γειτονικό του μόριο και δημιουργεί μοριακό χάος. Αυτά τα ελεύθερα ιόντα που ελευθερώνονται από τον ζεόλιθο,  παίρνουν τη θέση του χαμένου ηλεκτρονίου και αποτρέπουν το χάος.

Αν το μόριο αποσπάσει αυτό το ηλεκτρόνιο από κάποιο λιπαρό οξύ, τότε το χάος μετατρέπετε σε μια καταστροφική αλυσιδωτή αντίδραση  που μπορεί να αποσυνθέσει τα κύτταρα ή να καταστρέψει την φυσιολογική τους λειτουργία, ή να προσβάλει το DNA του κυττάρου και να προκαλέσει εκφυλιστικές μεταλλάξεις DNA. Ο αργός εκφυλισμός είναι η ασθένεια του γήρατος.

Ο ζεόλιθος με την αντιοξειδωτική δράση αποτρέπει το μοριακό χάος στο σώμα και τις καταστροφικές μεταλλάξεις των κυττάρων. Απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες και καταπολεμά την πρόωρη γήρανση.

Ο ζεόλιθος είναι πηγή ζωής και ενέργειας.

Comments are closed.

el Ελληνικά
X